Сандаци за Пчели

Производство и продажба на Сандаци за Пчели Langstroth и Dadant Blatt.
Навремена изработка. Готови Производи. Брза Достава во Скопје и Македонија.

Јавете сѐ на 077 923 126

Влезна Врата ПВЦ Профил

Купи Сандаци За Пчели

Пчеларење / Пчеларство: идеално за млади, невработени, вработени како главен бизнис, хоби или дополнителна дејност каде вложените средства се враќаат уште од првата година.

За секое пчелно семејство се потребни:

  • Три легла (со по 10 рамки)
  • Подница, Збег и Капак
  • Рој на пчели со матица

Пчеларството може да се врши со два типа (модели) на сандаци: Лангстрот (Langstroth) и Даданблат (Dadan Blatt)

Балконска Врата со PVC Профил

Модели на Сандаци за Пчели: Лангстрот и Даданблат

Лангстрот (Langstroth)

Најчесто користен сандак за пчели. Лангстрот има три еднакви тела со по 10 рамки со димензии: висина (h = 24,2 cm). Телата на Лангстрот може да се ротираат. Предноста на овој сандук за пчели е што рамките се исти во сите три дела.

Даданблат (Dadant Blatt)

Кај овој тип на сандаци, првиот спрат (тело) е плодиште, додека првиот и вториот спрат се помали и служат исклучиво за мед. Тие се помали од првиот спрат со висина (h = 15,5 cm) и во период на паша се полесни за кревање.

Контактирајте нѐ за повеќе информации.

Купи Сандаци за Пчели: Скопје и Македонија

Покрај изработка и продажба, нудиме услуги за достава на сандаците за пчели.

На територијата на Скопје

На територијата на Град Скопје и поширокиот Скопски регион: Сарај, Ѓорче Петров, Влае, Даме Груев, Волково, Кучково, Карпош 4, Карпош 3, Карпош 2, Карпош 1, Тафталиџе 1 и 2, Козле, Водно, Капиштец, Злокуќани, Скопје-Север, Бутел 1 и 2, Гази Баба, Кисела Вода, Автокоманда, Ченто, Аеродром, Ново Лисиче, Драчево, Петровец и останатите населби.

На територијата на Р.С. Македонија

Целата територија на Р.С. Македонија: Куманово, Крива Паланка, Свети Николе, Штип, Пробиштип, Радовиш, Берово, Струмица, Гевгелија, Кавадарци, Неготино, Градско, Демир Капија, Велес, Прилеп, Битола, Крушево, Кичево, Ресен, Охрид, Струга, Дебар, Маврово и Ростуше, Гостивар и Тетово.

За повеќе информации, контактирајте нѐ на телефон: 077 923 126 (Продажба и изработка на Сандуци за Пчели)

Проверете овде за Продажба на станови во изградба.